TEE ITE – Kajahtaneiden kudelmien SM-kisat!

MITÄ?
TEE ITE – kajahtaneiden kudelmien SM-kisat on kilpailu, joka on avoin kaikille suomalaisille ja Suomessa asuville. Kilpailun lisäksi koko kansan käsityökarnevaali koostuu kohtaamisista ja tempauksista ympäri maata.

Kilpailu järjestetään alaotsikolla “Kajahtaneiden kudelmien SM-kilpailut”. Mukaan haastetaan koko kansa, kaikki ikäluokat ja tekijät yksin tai ryhmissä. Nyt on lupa hullutella ja houkutella mukaan myös naapurit, mummot ja vaarit, työ- sekä luokkakaverit!

Kilpailuun voi osallistua työllä tai teoksella, joka on toteutettu tekstiilikäsityön hengessä tekstiilimateriaalein ja/tai tekniikoin. Kilpailutyön muoto voi olla käsityötuote tai käsitteellisempi kuten video, animaatio tai vaikka taltioitu flash mob. Kilpailuun voi osallistua yksin tai ryhmässä. Vain mielikuvitus on rajana!

Kilpailu tuomaroidaan karnevalistiseen henkeen! Tuomaristo valitsee SM-kilpailun kolme parasta työtä. Lisäksi erilaiset instanssit voivat haastaa toisiaan palkitsemaan töitä erilaisin perustein.  Myös kuka tahansa voi myöntää omille suosikkitöilleen tunnustuksia ja mainintoja.

MILLOIN?

Kajahtaneiden kudelmien SM-kisat lanseerattiin kesäkuussa Lasipalatsin aukiolla järjestetyissä kajahtaneiden kudelmien ”kokoontumisajoissa”. Vastaavanlaisia kokoontumisajoja järjestetään pitkin vuotta ympäri Suomen, seuraavaksi Annantalon pihalla Taiteiden yönä 22.8. klo 18–21.
Kaikki asiasta innostuneet haastetaan mukaan järjestämään omat kokoontumisajonsa!

Kilpailuaikaa on vuoden 2013 loppuun asti. Voittajat julkistetaan Voiton päivänä 14.2.2014. Annantalon taidekeskuksen galleriassa on esillä valikoima kilpailun kajahtaneimpia kudelmia helmikuusta huhtikuuhun. Näyttelyn yhteydessä tullaan järjestämään työpajoja koululaisille.

 KUKA?

Projektia ideoidaan ja suunnitellaan avoimella yhteistyöperiaatteella sosiaalisessa mediassa ja livetapaamisissa. Alkuperäisenä kokoonkutsujana on toiminut muotoilukasvatuksen läänintaiteilija Mari Savio (TAIKE, Uudenmaan aluetoimipiste). Tiimissä on mukana monialainen joukko kulttuurin, taiteen ja viestinnän ammattilaisia.

Annantalon taidekeskus tuottaa Kajahtaneiden kudelmien näyttelyn oheisohjelmana järjestettävät koululaisten työpajat helmikuussa 2014. Työpajoista toimitetaan kouluihin lisätietoa vuoden 2014 alussa.

Projektissa tuotetaan monipuolista sisältöä eri yhteistyökumppanien kanssa ja heidän tuellaan – rakkaudella ja tekemisen meiningillä!

MITEN?
Kilpailutöistä lähetetään kuva tai tallenne sähköpostilla vuoden 2013 loppuun mennessä. Kilpailun säännöt sekä tarkemmat tiedot töiden lähettämiseen liittyvistä käytännön asioista toimitetaan alkusyksystä.

Käythän TEE ITE-tapahtuman Facebook-sivuilla. Sieltä saat ajankohtaisimmat tiedot kilpailusta ja kokoontumisajoista.

www.facebook.com/teeite

Kysy lisää koko projektista:
kajahtaneetkudelmat@gmail.com

Annantalon kouluyhteistyö:
Laura Rautkallio-Salminen
kulttuurituottaja, Annantalon taidekeskus
p. 09 310 71351, 050 594 8846
laura.rautkallio-salminen@hel.fi

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s